Banjaluka

U Banjaluci koncert Ansambla “Aleksandar Nevski”

BANJALUKA – U Banjaluci će danas biti održan tradicionalni koncert Ansambla “Aleksandar Nevski” iz ovog grada povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.

Na programu će biti kompozicije koje su obilježile period borbe za oslobođenje i same pobjede nad fašizmom, najvećim zlom prve polovine dvadesetog vijeka, saopšteno je iz Ruskog kulturnog centra “Ruski mir” Banjaluka pod čijim je okriljem osnovan ovaj ansambl.

U saopštenju se dodaje da ovim programom žele da po ko zna koji put prenesu poruku svim ljudima da ne smiju zaboraviti one koji su dali živote za mir i prosperitet bratskih naroda.

“Ne smijemo zaboraviti istorijske događaje koji su svakako doprinijeli da danas živimo u miru i da smo sposobni da prepoznamo istinske vrijednosti i da se ponosimo njima”, navodi se u saopštenju.

Misija Ansambla “Aleksandar Nevski”, koji je nosilac priznanja ambasadora Ruske Federacije u BiH, jeste promocija ruske i srpske kulturne baštine sa posebnim akcentom na bratske odnose dva naroda.

Tokom višegodišnjeg postojanja ostvarili su niz uspješnih nastupa širom

Republike Srpske, a imali su i veoma dobro posjećene koncerte u Banjaluci.

Koncert će biti održan u Kulturnom centru Banski dvor sa početkom u 20.00 časova, a ulaz je slobodan.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!