Kultura

Trči, zabavi se i budi human – ‘Run&More Park’ 1. i 2. septembra u Banjaluci

Festival zabave i sporta 'Run&More Park' biće održan 1. i 2. septembra u banjalučkom parku 'Mladen Stojanović'.

Centralni događaj festivala je trka na 10 km ‘Vitalia Banjalučka desetka’ koju prati i trka na 5 km ‘GoPro 5k’, a obe startaju u nedjelju, 2. septembra u 10 časova. Dan ranije u subotu, 1. septembra sa početkom u 17 časova biće održana Kup trka na 1200 metara, u kojoj će se primjenjivati nokaut sistem, žrijebanjem će biti izvučeni parovi koji će se takmičiti za plasman u naredni krug takmičenja, sve do finala kada ćemo dobiti pobijednika.

Sada već tradicionalna trka zadovoljstva ‘Nektar FunRun’ biće održana u subotu, 1. septembra u 19 časova. Kotizacija za učešće u trci iznosi minimalno 1 KM, a sva prikupljena sredstva biće donirana Servis centru ‘Dajte nam šansu-Zvjezdice’ Banja Luka i Dnevnom centru za lica sa autizmom ‘Djeca svjetlosti’.

Loading...

U zabavnom dijelu festivala koji nosi naziv ‘Kul Run&More’ u subotu, 1. septembra od 20 časova biće održane četiri zabavne trke. Prva trka pravi je izazov za jači pol. Riječ je o trci muškaraca na štiklama, gdje takmičari treba da nabave cipele na štiklu od minimalno 5 cm i istrče 50 metara. Sa tacnom punom piva do cilja treba da stignu i najbolji banjalučki konobari, dok će parovi zajedno do cilja morati da dotrče sa balonom koji ne smiju pridržavati rukama. Oni koji se odluče da učestvuju u trci u vrećama, imaju samo jedan zadatak – najbrže odskakutati do cilja.

Oni koji svakodnevno vrijedno treniraju u parku Mladen Stojanović, u okviru zabavno-sportskih takmičenja moći će da pokažu rezultate svog rada i osvoje vrijedne nagrade. U subotu, 1. septembra od 18 časova biće organizovana takmičenja: CrossFit, Workout Park i Pole Sport, a takmičari će odmjeriti snage u funkcionalnom treningu, akrobatici, sklekovima, zgibovima itd.

Takmičari plaćaju minimalno 1 KM da bi ostvarili učešće u zabavnim trkama i takmičenjima, a sav prikupljen novac ide u humanitarni fond ‘Trčimo za one koji to ne mogu’.

U subotu, 1. septembra od 20.30 časova učesnike i posjetioce ‘Run&More Park’ festivala očekuju veliki party na kojem će nastupiti DJ-evi:

  • Danijel Čehranov (BG),
  • Yakka (ZG),
  • Nebs Jack (BL) i
  • Vladimir Mačkić – Maca (BL),

a koji će trajati do 1 sat iza ponoći. Žurka se nastavlja i u nedjelju, 2. septembra od 12 časova kada će na centralnoj bini u parku Mladen Stojanović nastupiti banjalučki bend Ultrazvuk.

Uživanje u dobroj muzici i trkama, upotpuniće i Piknik Park u kojem će posjetioci moći da uživaju u nedjelju, 2. septembra od 10 časova.

U Banjaluku stižu najuspješniji atletičari regiona

Neki od najuspješnijih atletičara regiona ovog vikenda posjetiće Banjaluku i trčati trku na 10 km ‘Vitalia Banjalučku desetku’. Među njima je Stenli Kipruto iz Kenije, koji je na ovogodišnjem Banjalučkom polumaratonu osvojio treće mjeseto, zatim Olivera Jevtić iz Srbije, koja je trijumfovala na prošlogodišnjoj polumartonskoj trci u Banjaluci, Bojana Bjeljac iz Hrvatske koja je na 4. Banjalučkom polumaratonu osvojila drugo mjesto, dok je učešće potvrdila i jedna od najboljih bh. atletičarki Lucia Kimani.

Na stazi ‘Vitalia Banjalučke desetke’ pojaviće se brojna eminentna trkačka imena, među kojima su reprezentativci Srbije, Hrvatske, Slovenije i BiH, dok će promoterke trke biti dvije poznate dame iz svijeta atletike Jolanda Čeplak i Snežana Pajkić-Jolović.

Jolanda Čeplak je aktuelna svijetska rekoderka na 800m u dvorani, te prvakinja Evrope u dvorani u Beču 2002, dok je Snežana Pajkić – Jolović prvakinja Evrope na 1500m u Splitu 1990., dvostruka juniorska prvakinja Evrope i aktuelna potpredsjednica atletskog saveza Srbije.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!