Region

Vulin: Generacije će morati da se bore protiv nacizma

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin položio je, povodom Dana pobjede nad fašizmom, vijenac na Spomenik neznanom junaku na Avali i poručio da je slobodni svijet 9. maja 1945. godine uz strašne žrtve pobijedio Treći rajh, ali nije nacizam čija je ideologija živa i danas.

“Kada ne znate ko je streljao srpsku decu u Goraždevcu na reci Bistrici, kada niko nikada nije odgovarao za to što je Srbija bila brutalno bombardovana, komadana, razapinjana, kada niko nije odgovarao za našu pobijenu decu, žeteoce u Starom Grackom, hiljade pobijenih Srba u BiH i Hrvatskoj, kada niko nije odgovarao za stotine hiljada proteranih Srba u akciji “Oluja” i za hiljade Srba ubijenih nakon dolaska međunarodne zajednice na Kosmet, kao ni za zlo učinjeno srpskom narodu – onda znate da je nacizam i dalje živ”, rekao je Vulin. 

Loading...

On je ocijenio da će generacije morati da se bore protiv nacizma onih koji danas stvaraju “veliku Albaniju”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije. 

“Nacizam i danas postoji, i ova generacija, a bojim se i generacije posle nas, moraće da se bori sa njim, moraće da se bori sa onima koji stvaraju veliku Albaniju, sa onima koji opravdavaju jasenovački genocid, kao i sa svima u čijim glavama je nacizam veoma živ”, poručio je Vulin. 

Vulin je vijenac položio u pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije Milana Mojsilovića i zamjenika komandanta Združene operativne komande Generalštaba Ilije Todorova. 

“Treći rajh je pobeđen, nacizam nije. Slava herojima, borićemo se do konačne pobede. Srbija je uvek bila i biće na pravoj strani sveta. Slava pobednicima”, upisao je Vulin u spomen-knjigu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!