Region

Vučić: Budžet za odbranu nikada veći, čuvaćemo mir i stabilnost

Srbija će se ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvati mir i stabilnost, izjavio je danas u Nišu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poslije sastanka sa vojnim i policijskom vrhom države.

Vučić je rekao da je pripadnike vojske i policije upoznao o izuzetno složenoj političko-bezbjednosnoj situaciji u zemlji i regionu. 

Loading...

“Srbija će se ponašati veoma odgovorno, ozbiljno, čuvati mir i stabilnost. Uz mnoge loše rečenice koje je imao Broz, jedna je bila tačna – treba da živimo kao da će sto godina biti mir, ali da budemo spremni da zemlju branimo u svakom trenutku”, rekao je Vučić. 

Prema njegovim riječima, u skladu sa tim, jedinice vojske i policije Srbije su sve pripremljenije, obučenije i opremljenije. 

“Naš budžet za odbranu je nikada veći, i ne samo taj budžet već ono što smo iz tekuće budžetske rezerve uzeli, značilo je mnogo. To olakšava poziciju jednoj relativno maloj, ali nezavisnoj zemlji da vodi nezavisnu politiku”, rekao je on. 

Uoči početka vojno-policijske parade, Vučić je rekao i da je stanje sa tehnikom i obukom vojske neuporedivo bolje nego 2012. godine. 

“Danas je mnogo drugačije, moći ćete da vidite najmoćniju prezentaciju srpskog oružja i oruđa u poslednjih mnogo decenija”, rekao je Vučić. 

Prema njegovim riječima, na paradi će letjeti avioni “mig 29”, avioni “orao” “i “galeb”, helikopteri…

“Biće prikazan i najveći broj tenkova ikada ne jednom mestu u defileu, ali i druga oklopna vozila i najveći broj vojnika i policajaca – više od 4000 ljudi”, rekao je predsjednik Srbije. 

Vučić je izrazio nadu da savremeno oružje i oprema koji će biti prikazani Srbija “nikada neće morati da upotrebi protiv bilo koga”. 

“Sve ovo treba da služi u svrhu odvraćanja potencijalnog agresora od napada na Srbiju”, rekao je on. 

Odgovarajući na pitanje o vojnoj saradnji sa Kinom, on je izrazio zadovoljstvo zbog niza aktivnosti u vezi sa izradom domaćih bespilotnih letjelica.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!