Magazin

Alfa Romeo Tonale – koncept koji obećava

Italijanski proizvođač nedavno je prikazao koncept budućeg kompaktnog SUV modela koji ljubitelje ovog brenda nije ostavio ravnodušnim, pa se produkcijska verzija očekuje sa nestrpljenjem.

Alfa Romeo je u martu iznenadio publiku ženevskog auto-salona konceptom Tonale kojim je najavio novi produkcijski SUV. Automobil koji će u Alfinoj gami zauzeti mjesto ispod SUV-a Stelvio ima još “hrabriji” dizajn u odnosu na svog većeg brata.

Iako se očekuje da produkcijska varijanta koncepta Tonale bude stilski pojednostavljena kako bi bila prilagođena potrebama serijske proizvodnje, novi SUV će svakako zadržati dovoljnu dozu atraktivnosti i predstavljati osvježenje u toj klasi automobila.

Kako kažu u Alfi, nekoliko proslavljenih detalja odabrano je kao dio njegovog dizajna kako bi podsjetili na istorijat brenda.

“Teledial” volan, na primjer, jeste element koji podsjeća na tradicionalnu Alfa Romeo DNK. Slična priča prati i dizajn 21-inčnih alu felni koje predstavljaju jasnu i snažnu interpretaciju teme kruga.

Italijanski proizvođač objašnjava da, posmatran sa strane, Tonale ima stilske elemente koji podsjećaju na formu modela Duetto ili Disco Volante Spider.

Da upotpuni dizajn prednjeg dijela, tu je i legendarni element “3 plus 3” grupa svetala koja budi uspomene na izgled modela SZ i Brera.

Alfa Romeo navodi i da je Tonale opremio plug-in hibridnim pogonom, pa bi serijski model trebalo da bude prvi automobil ovog proizvođača sa takvom pogonskom konfiguracijom.

Ostaje da se vidi koliko brzo će italijanski proizvođač pretočiti koncept u produkcijsku verziju, a fanovi se nadaju da će to biti brže nego što je to inače slučaj sa lansiranjem novih Alfinih modela koji često kasne u odnosu na prvobitne planove.

(B92)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!