Hronika

MUP Srpske sarađivao sa MUP-om Srbije u okviru istrage ubistva Krunića

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske u okviru istrage ubistva banjalučkog biznismena Slaviše Krunića 22. aprila u Glamočanima ostvarila je saradnju sa MUP-om Srbije, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je podsjetila da je juče na području grada Banjaluka uhapšen radnik “Sektor sekjuritija” čiji su inicijali R.G. koji je osumnjičen da je učestvovao u pripremanju i izvršenju krivičnih djela teško ubistvo i teško ubistvo u pokušaju. 

Loading...

Ona je navela da je ovo lice danas predato Republičkom tužilaštvu zbog sumnje da je, zajedno sa licima čiji su inicijali Ž.K, E.B. i B.Đ. učestvovao u izvršenju krivičnog djela teško ubistvo Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića i krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju Gorana Ilića. 

Ovo lice predato je Republičkom tužilaštvu, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uz dopunu izvještaja o učinjenim krivičnim djelima. 

Miljanovićevaje istakla da Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva, nastavlja rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ubistava u Glamočanima. 

Prema saznanjima Srne, uhapšen je radnik firme “Sektor sekjuriti” Rodoljub Gajić iz Banjaluke, koji je obezbjeđivao suprugu i djecu ubijenog Krunića, te da je informacije odavao osumnjičenima Benediju Đukanoviću i Emiliu Baldi. 

U okviru istrage ubistva Krunića uhapšen je Emilio Baldo i njemu je određen jednomjesečni pritvor, dok se za Benedijem Đukanovićem, drugim osumnjičenim i dalje traga. 

U Glamočanima kod Banjaluke u noći između 22. i 23. aprila u pucnjavi su ubijeni vlasnik kompanija “Sektor sekjuriti”, “Žitopeka”, “Žitoprodukt”, “Sektor ADS” i “Sektor ZOS” Slaviša Krunić, jedan od njegovih pratilaca Žarko Pavlović i napadač Željko Kovačević, dok je drugi Krunićev pratilac ranjen.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!