Politika

Obojena izvještavanje izvjestilaca Evropskog parlamenta 

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je da su izvještavanja izvjestilaca Evropskog parlamenta za BiH obojena i ničemu ne doprinose.

“Zbog toga smo zaglavljeni ovako dugo bez bilo kakvog stvarnog kretanja kada je u pitanju EU. Upravo zbog toga što ne postoji razumijevanje onih koji bi trebalo da ga pokažu”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci komentarišući pismo izvjestioca Evropskog parlamenta za BiH Kristijana Dan Prede upućeno Evropskoj komisiji u kome se navodi da Srpska negira genocid. 

Loading...

Ona je istakla da su mnogi izvjestioci Evropskog parlamenta imali svoje momente i svoja vremena u kojima su davali takve tipske stereotipne ocjene u kojima neko nešto kaže, a onda oni uporno citiraju. 

Cvijanovićeva je ocijenila da je veliki nedostatak izvještavanja institucija EU u činjenici da to nisu vjerodostojna izvještavanja. 

Ona se prisjetila kako je isti izvjestilac u jednom od izvještaja objašnjavao i kao ključnim naglasio činjenicu, koja se tada uopšte nije desila, da Republika Srpska šalje svoje specijalce na obuku u Rusiju. 

Nakon toga se, dodala je Cvijanovićeva, nije udostojio da kaže da je upravo kada je pisao taj izvještaj i pričao o nečemu što nije postojalo, zaboravio da kaže da je policija Republike Srpske u tom momentu sarađivala sa devet evropskih zemalja, da su zajedno sa američkim institucijama za provođenje zakona bili uključeni u mnogobrojne aktivnosti, uključujući i samu obuku koju su prolazili u tom periodu u Vašingtonu. 

“Prema tome, to su obojena izvještavanja i, nažalost, ničemu ne doprinose”, ocijenila je Cvijanovićeva. 

Prema njenim riječima, s druge strane u EU postoje i oni koji su racionalni i razumiju šta je ovdje na sceni, samo nisu dovoljno jasno rekli svoj stav. 

“To je najveći problem EU, što nema, što ne iznese jasno i čvrsto svoj stav koji jeste realnost”, zaključila je Cvijanovićeva. 
 

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!