Magazin

Navike koje uzrokuju akne

Akne su sve češći problem kod žena, ali i kod muškaraca.

U današnje vrijeme sve više osoba ima problem s aknama, uprkos tome što se stalno pojavljuju novi preparati na tržištu.

Loading...

Ako se brinete za svoju kožu te usprkos tome imate akne, možda je problem u vašem načinu života, odnosno u nekim vašim navikama.

Donosimo vam 5 najčešćih navika koje uzrokuju akne:

Ruke

Često dodirivanje lica rukama može biti jedan od razloga zbog kojih imate akne. Na rukama se nalazi mnogo bakterija pa probajte smanjiti dodirivanje lica i češće prati ruke.

Mobilni

Mobilni telefoni sadrže najviše bakterija od svih drugih stvari koje nosimo sa sobom. Kako biste izbjegli nastanak akni, dezinfikujte svoj telefon redovno.

Kistovi za šminkanje

Žene koje koriste kistove za šminkanje ih trebaju redovno čistiti. Kistove možete prati jednom tjedno, a kada ih koristite, prethodno ih očistite maramicom za skidanje šminke.

Proizvodi za kosu

Ako koristite puno proizvoda za kosu, onda trebate biti oprezni. Bez obzira radi li se o šamponu ili spreju za kosu, proizvod može završiti na koži, a to u konačnici rezultira aknama. Kada nanosite proizvod na kosu, zaštitite lice.

Jastučnica

Ako ste lijeni i ne mijenjate redovno jastučnice, povećavate rizik od akni. Jastučnice zadržavaju znoj, prljavštinu i masnoću, a sve bakterije su u direktnom kontaktu s kožom te mogu uzrokovati akne. Jednom sedmično mijenjajte jastučnicu, vaša koža će biti čišća i ljepša.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!