Sport

Sjajni Cicipas izbacio Nadala za borbu sa Đokovićem

Rafael Nadal eliminisan je u polufinalu Mastersa u Madridu, pošto je poslije velike borbe poražen u tri seta od Stefanosa Cicipasa.

Mladi grčki teniser odigrao je fenomenalan meč i poslije dvoiposatne borbe uspio je da savlada “kralja šljake” – 6:4, 2:6, 6:3.

Loading...

Cicipas će u velikom finalu u “Magičnoj kutiji” igrati protiv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, koji je ranije savladao Dominika Tima.

Biće ovo drugi duel srpskog i grčkog tenisera, a prednost ima Stefanos – 1:0.

Nadal je odigrao dosta netipičan meč, pošto je u prvom setu dozvolio mladom grčkom teniseru da mu čak tri puta oduzme servis. U prva dva navrata odmah je uspijevao da dođe do ribrejka, ali kod trećeg nije uspio.

Cicipas je poveo sa 5:4 i servirao za osvajanje seta. U toj namjeri je uspio i poslije sat vremena igre na semaforu je bilo 1-0.

Drugi set nije mnogo obećavao za Rafu, gledali smo njegovu nešto bolju igru, ali je to opet bilo od njegove prepoznatljive igre. Ipak, Nadal je uspio da “uđe u glavu” Grku i da furioznom igrom dođe do izjednačenja. “Kralj šljake” osvojio je četiri gema zaredom i kao “dlanom o dlan” došao je do 1-1.

Tokom trećeg seta gledao se atomski tenis. Obojica tenisera nisu bila u stanju da iskoriste prve šanse, pa je na semaforu bilo 2:2. Ipak, prvi do brejka dolazi mladi grčki teniser. Cicipas ga je potom i potvrdio i poveo sa 4:2.

Deveti teniser svijeta iskoristio nadmoć i odmah nakon toga napravio novi brejk i došao u situaciju da servira za pobjedu. Trema je uradila svoje, pa je Nadal uspio da vrati jedan brejk, ali je poklekao u gemu u kojem je trebalo da ga potvrdi.

Španac je spasao tri meč lopte, ali nije uspio i četvrtu. Cicipas dolazi do velike pobjede u karijeri i za trofej u Madridu igraće protiv Novaka Đokovića u nedjelju od 18.30.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!