Politika

BURNO U DNS-u: Čubrilović i Stevanović izbačeni iz stranke. Raspušta se GO Banjaluka

Na sjednici Predsjedništva DNS-a koja je održana danas u Banjaluci Nedeljko Čubrilović i Spomenka Stevanović su isključeni iz partije.

Oni su na predsjedništvu isključeni jer su se oglušili o dogovor stranke o izboru predsjednika Narodne skupštine RS.

Loading...

Naime, Klub DNS-a u NSRS je za predsjednika Skupštine predložio Duška Ivića, dok su se četiri poslanika ove stranke predvođeni Spomenkom Stevanović odlučili za Čubrilovića koji je na kraju i dobio podršku većine.

Spomenka Stevanović ranije je napustila sjednicu Predsjedništva te je izjavila kako je isključena iz stranke ali da nema informaciju da je isključena i iz Kluba poslanika. Ukoliko se to dogodi, onda će oni biti primorani da osnuju vlastiti Klub poslanika.

Ona je rekla da je odluka prvostepena, i da očekuje da će Glavni odbor stranke poništiti odluku Predsjedništva.

Predsjednik DNS-a Marko Pavić je rekao da je tema sjednice bila aktuelna nsituacija nakon događajna u NSRS, odnosno izbora predsjednika Skupštine.

“Izabran je naš član u tom momentu, ali na prijedlog manjine kluba DNS-a, jer ih je četvoro predložilo mimo organa stranke. Obzirom da nije ispoštovana odluka stranke i da se izašlo iz okvira stranačkog djelovanja danas je predsjedništvo donijelo odluku da se Nedeljko Čubrilović, Spomenka Stevanović, Milan Dakić i Spomenko Stojanović isključenl iz stranke, kao i Damir Ćopić”, rekao je Marko Pavić nakon sjednice predsjedništva te dodao da je odlučeno da bude raspušten i Gradski odbor Banjaluka.

Na pitanje novinara BUKE da li je DNS-u svejedno sad hoće li biti dio vlasti, ili će biti u opoziji on je rekao kako postoji sporazum a na partneru je da vidi hoće li ih pozvati ili ne.

Lider DNS-a potvrdio je kako su izbačeni članovi DNS-a izbačeni i iz Kluba poslanika DNS-a.

Izvor
6yka
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!