Magazin

Zablude o psima na koje morate obratiti pažnju

Iako su psi i ljudi prijatelji već hiljadama godina, ne možemo baš razumijeti šta naši četvoronožni ljubimci misle i osjećaju.

Oni isto imaju svoje ličnosti i želje, a kako bi naš odnos sa njima bio odgovarajući, treba obratiti pažnju na neke uobičajene zablude u vezi sa njima.

Postoje različite rase pasa, koje imaju sopstvene osobine i ne treba se isto ponašati prema svima. Možda i najbitnije je da ne tretiramo pse kao male ljude, jer oni to nisu i ne treba da budu. Ovo su neke od najčešćih zabluda o njihovom ponašanju.

Psi vole da dijele

Za razliku od ljudi, psi ne vole da dele stvari, već su fokusiraniji na to da ih zadrže. Zato im ne treba uzimati hranu ili igračke osim ako već nisu dresirani za tako nešto.

Ljudski dodir je uvijek poželjan

Iako psi obično vole da ih vlasnik pomazi, to nije uvijek slučaj, naročito kada su u pitanju nepoznati ljudi. Fizički kontakt nije uvijek prijatan, naročito kada su u pitanju ljudski zagrljaji, koji mogu uplašiti male četvoronošce.

Drugi psi su dobrodošli u domu

Zbog svog porijekla i evolucije, psi su naučeni da brane svoju teritoriju, tako da kada u kuću dođu drugi psi, to se može smatrati velikom pretnjom i invazijom na ličnu teritoriju.

Veliko dvorište zamijenjuje šetnje

Iako će svaki pas uživati u velikom dvorištu, posle nekog vremena će mu dosaditi. A kako oni po prirodi vole da istražuju, morate im omogućiti izlaske u šetnju, koji će im biti najzabavniji.

Psi prilaze nepoznatim osobama da se igraju

Verovatno vam je poznato da vlasnici pasa smatraju kako oni samo žele da se igraju sa vama na ulici i da nisu agresivni. Međutim, oni obično samo istražuju okolinu i ako procijene da ste im pretnja, mogu da odluče da laju ili napadnu.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!