Društvo

Đaković: Naložene mjere zaštite od poplava

PRIJEDOR – Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković izjavio je danas da su bujične rijeke sa Kozare na više pravaca prelile obale, da je zaplavljeno 200 kuća, kao i da je voda ušla u neke stambene objekate na području grada.

“Ovdje nije bilo proboja obaloutvrda, već prelivanja rječica Miloševica, Puharska i Vragolovača. U toku noći padavine su oslabile, a voda se djelimično povukla sa ugroženih područja”, rekao je Đaković novinarima u Prijedoru nakon jutrošnje sjednica Gradskog štaba za vanredne situacije.

On je naveo da je vodostaj Sane u porastu od sinoć i iznosi 247 centimetara, što je daleko od kritičnog, ali da je, zbog izlivanja manjih vodotoka i najavljenih padavina, Štab u stalnom zasjedanju, a svim subjektima zaštite i spasavanja od poplava naložene mjere.

Šef Odsjeka za civilnu zaštitu grada Prijedora Dušan Vranješ rekao je da je opao vodostaj bujičnih rijeka, zbog smanjenja padavina na području Kozare, ali da se, prema vremenskoj prognozi, očekuje još kiše.

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor Nebojša Miljuš rekao je da su vatrogasci na terenu i da ispumpavaju vodu, mahom iz podrumskih prostorija.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!