Hronika

Oružana pljačka tokom svadbe u Međugorju

MEĐUGORJE – Naoružani maskirani napadači u subotu naveče izveli su spektakularnu pljačku u Herceg etno selu u Međugorju, u kojoj je, prema nezvaničnim informacijama, ukradena veća količina novca.

Pljačka se, navodno, dogodila u vrijeme dok se na prostoru Herceg etno sela odvijalo svadbeno slavlje, što su pljačkaši iskoristili kako bi lakše izveli svoj plan.

Loading...

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije potvrdili su za Večernji.ba da se pljačka dogodila, ali zbog istrage više detalja nisu mogli iznositi u javnost.

“Pljačka se dogodila u subotu u 23.30 kada su tri maskirane osobe naoružane vatrenim oružjem iz sefa u Herceg etno selu otuđile neutvrđeni iznos novca. U toku je uviđaj, poduzimaju se ostale mjere i radnje da se pronađu počinitelji”, kazao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić, dodavši da su ovo jedine informacije koje MUP HNŽ-a može iznijeti u javnost. Pljačka u Herceg etno selu nedaleko od Međugorja samo je još jedna u nizu koja se posljednjih mjeseci dogodila na području Hercegovine.

Podsjećamo, krajem marta u Bišću Polju u Mostaru dogodila se oružana pljačka skladišta u kojoj je čak došlo i do upotrebe vatrenog oružja. Tom prilikom ranjen je i zaštitar koji je radio na osiguranju objekta.

Razbojnici su tom prilikom otuđili kombi pun cigareta, a policija je nedugo nakon pljačke pronašla prazan kombi na području Slipčića. Početkom istog mjeseca izvršena je i spektakularna pljačka bankomata na objektu Binga, takođe u Bišću Polju.

Bankomati su sve češće na udaru pljačkaša u Hercegovini.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!