Kultura

Plesačice “Bloka” ponovo briljirale

ZAGREB – Na međunarodnom plesnom takmičenju “International Dance Open”, koje je od 9. do 12. maja održano u Domu sportova u Zagrebu, predstavili su se i plesači banjalučkog “Bloka”.

Više od 60 takmičara ovog kluba pokazalo je svoj talenat pred međunarodnim sudijama i plesačima iz 25 zemalja u disciplinama hip-hop i moderni balet. Baletska formacija, čiju koreografiju potpisuje Natalija Ninić, osvojila je zlato, dok je za solo izvedbu, u istoj disciplini, balerina Teodora Buzaković osvojila treće mjesto. Teodori je ovo bilo prvo takmičenje na kojem se predstavila kao solista, čime je rezultat još značajniji. Trećeg i četvrtog dana takmičenja na plesnom podijumu je energija bila u znaku hip-hopa, a takmičari “Bloka” još jednom su pokazali da su najbolji.

Loading...

Takmičari su osvojili osam prvih mjesta, šest drugih i četiri treća plešući u kategorijama solo, duo, trio i grupa. Neki od njih predstavili su se u više kategorija, dok je mnogima ovo bilo prvo veliko takmičenje. Posebno su se izdvojile Nora Pastir, plešući solo, duo, trio i grupu, Tea Kovačević i Barbara Đekić, koje su briljirale u svim kategorijama u kojima su plesale.

Sve koreografije hip-hopa (ukupno 39 na ovom takmičenju) potpisuju Svetlana Vidić i Aleksandra Babić, koje su ujedno i trenerice u Plesnom klubu “Blok”.

“Posebno sam ponosna na sve naše takmičare i trenere i mislim da ćemo na ovaj način nastaviti da širimo ljubav kroz ples kao sport, ali i umjetnost”, izjavila je Jelena Stojaković, predsjednica Plesnog kluba “Blok”, i dodala da ih do kraja sezone očekuje takmičenje u Budvi, kao i manifestacija u njihovoj produkciji – “Avartura”.

Na međunarodnom plesnom takmičenju “International Dance Open” u Zagrebu plesalo je više od 12.000 plesača iz 25 zemalja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!