Privreda

Počele pripreme za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo

BEOGRAD – Na površini od pet hektara na području Sremske Rače počele su pripreme za izgradnju autoputa Beograd-Sarajevo.

Trenutno je zaposleno 35 radnika iz Turske, a u toku je postavljanje montažnih kućica za graditelje firme “Tašjapi”, kao i priprema terena, pišu “Večernje novosti”.

Loading...

Na ovom dijelu biće izgrađena 23 kilometra puta sa dvije petlje, te most preko Bosuta i Save, a cio posao procijenjen je na 250 miliona evra.

Radovi na dionici autoputa od Sremske Rače do Kuzmina u dužini od 17 kilometara, ozvaničiće početak izgradnje jednog od najvećih infrastrukturnih projekata od izuzetnog značaja.

Načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Sremske Mitrovice Miroslav Jokić rekao je da će biti izgrađeno više desetina objekata za smještaj do 1.000 radnika.

“Biće izgrađen kamp i restoran za ishranu radnika, ali i asfaltne i betonske baze”, rekao je Jokić.

Kroz Kuzmin, Bosut i Sremsku Raču, na putu ka Republici Srpskoj dnevno prođe nekoliko hiljada vozila.

U junu se očekuje zvanični početak izgradnje dionice Kuzmin-Sremska Rača koja će biti dio auto-puta od Beograda do Sarajeva.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!