Društvo

Raste Una, proglašeno stanje pripravnosti u Kostajnici

KOSTAJNICA – Na području opštine Kostajnica proglašeno je stanje pripravnosti jer vodostaj rijeke Une u prosjeku raste 10 centimetara svakih sat vremena, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Prema njegovim riječima, u selu Grdanovac pod vodom je poljoprivredno zemljište, a rijeka Strigova je u Mrakodolu odsjekla i poplavila pet kuća.

Loading...

“U posljednja 24 časa Una je porasla za 146 centimetara i još je u porastu. Potoci Tavija i Bubnjarica su u svojim koritima i nije došlo do njihovog izlivanja”, rekao je Pašić.

Vodostaj rijeke Une u Kostajnici jutros u 9.00 časova iznosi 289 i za 11 centimetara je viši u odnosu na mjerenje u 8.00 časova.

Opštinu Kostajnica danas će posjetiti direktor Republičke uprave Civilne zaštite Mile Međed koji će se sastati sa načelnicima opština Novi Grad, Kozarska Dubica i Kostajnica.

Sastanak će biti održan u 10.00 časova u kabinetu načelnika, a razgovaraće se o aktivnostima koje treba preduzimati zbog najavljenih obilnih padavina koje bi mogle izazvati bujice i porast vodostaja, te poplave i klizišta.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!