Društvo

Volonteri iz Holandije sređuju školu u Sanskom Mostu

SANSKI MOST – Četrdeset volontera iz Holandije, učenika srednje medicinske škole, boravi ovih dana u Sanskom Mostu, a njihova namjera je da urede i okreče prostorije Mješovite srednje škole i Udruženja “Nada”, gdje borave djeca s posebnim potrebama.

Holanđanima u ovim poslovima pomažu i učenici sanske škole, a do realizacije projekta došlo je zahvaljujući vijeću učenika i roditelja te obrazovne ustanove.

Loading...

U proteklom periodu uspostavljena je komunikacija s holandskom nevladinom organizacijom “Out of area”, koja sarađuje s volonterima i provodi aktivnosti u vezi s obrazovanjem te renoviranjem i opremanjem školskih objekata u manje razvijenim zemljama.  

Predstavnik te holandske organizacije Džefri van Hauningen istakao je kako su iznenađeni lošim uslovima u kojima se izvodi nastava za sanske srednjoškolce i da su sretni što na ovakav način mogu pomoći.

Direktor škole Nijaz Halilović istakao je kako je stanje u ovdašnjem obrazovanju već godinama teško te da se decenijama nije ulagalo u namještaj i prostorije u kojima se izvodi nastavni proces.

Inače, treba naglasiti kako je pomenuta holandska organizacija prisutna na prostorima bivše Jugoslavije posljednje dvije decenije i da su dosad slične projekte provodili i u drugim zemljama regiona.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!