Sport

De Rosi napušta Romu poslije 19 godina

Kapiten i dijete Rome Danijele De Rosi napušta rimski klub poslije 19 godina.

Iskusni 35-godišnji vezni fudbaler neće završiti karijeru kao njegov mentor Frančesko Toti igrajući samo za Romu, već će na ljeto promijeniti sredinu.

De Rosiju do kraja juna ističe ugovor i neće potpisati novi, pa će mu utakmica protiv Parme 26. maja biti posljednja u dresu voljenog kluba, objavila je Roma.

Za ukupno 19 godina, računajući i jednu u mlađim selekcijama, De Rosi je odigrao 614 mečeva i po tome je drugi u istoriji kluba, baš iza Totija (786).

“Budući kapiten”, kako glasi nadimak De Rosiju još dok je igrao sa Totijem, žaliće za samo jednom željom – što sa Romom nije osvojio Skudeto jer je u sezoni 2000/2001, kada je osvojen, nastupao za mladi tim, a kasnije nije uspio da ispuni veliku želju.

Sudbina se poigrala sa činjenicom da je tada Roma osvojila titulu šampiona Italije pobedom nad Parmom (3:1) u poslednjem kolu, a “krug” zatvara isti rival na De Rosijevom oproštaju, takođe na stadionu Olimpiko.

Osvojio je dva Kupa Italije, uz jedan Superkup, a ostaće upisano da je sa reprezentacijom Italije uzeo trofej Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. godine.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!