Društvo

Dobijen sertifikat “Bolnica-prijatelj beba”

BANJALUKA – Klinika za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Repulike Srpske dobila je danas sertifikat o akreditaciji u okviru projekta Unicefa “Akreditacija bolnica-prijetelj beba”, što predstavlja znak ispunjavanja standarda koji se odnose na podršku porodiljama da promovišu dojenje.

Direktor Agencije za sertifikaciju, akreditaciju i unapređenje kvaliteta zdravstvene zaštite Republike Srpske Siniša Stević rekao je da je Klinika za ginekologiu i akušerstzvo UKC-a Srpske uspješno ispunila sve zahtjeve standarda i zaslužno dobila sertifikat.

Loading...

“Riječ je o projektu koji traje niz godina unazad i koji se, osim na promociju dojenja, odnosi na druge stvari, kao što je pristup osoblja pacijentima, te na boravak majke i djece u sobama, ali i uspostavljanje prvog kontakta majke i djeteta”, rekao je Stević novinarima u Banjaluci.

Načelnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC-a Srpske Vesna Ećim Zlojutro izrazila je zadovoljstvo dobijenim sertifikatom koji potvrđuje da je ova klinika spremna da prati sve što podrazumijeva savremeno akušerstvo.

“To nije smao promovisanje dojenja, nego i drugačiji pristupi kada je riječ o odnosu porodilje prema njenom novorođenčetu, ali i zdravstvenog radnika prema pacijentu”, rekla je Zlojutro.

Ona je zahvalila rukovodstvu UKC-a Srpske što je omogućilo da se nabave neophodne stvari i uvedu procedure, što je zahtijevalo angažman većeg broja ljudi.

Zlojutro je navela da je proces akreditacije trajao oko dvije godine, u okviru čega su održana mnogobrojna predavanja, edukacije, te uvođenje standarda prema preporukama svjetske zdravstvene organizacije.

Generalni direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je dobijeni sertifikat dokaz da ova zdravstvena ustanova prati evropske i svjetske standarde i da se trudi da bude na nivou svjetskih zdravstvenih centara.

“Insistiraćemo i da sve druge klinike prate svjetske tokove u svom radu, čime ćemo doprinijeti da zdravstvena usluga u Srpskoj bude na najvišem nivou”, rekao je Đajić.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!