Region

Hag opet traži hapšenja Jojića i Radete

HAG – Međunarodni mehanizam za krivične sudove u Hagu (MMKS) saopštio je da nisu ispunjeni uslovi za ustupanje Srbiji predmeta protiv Petra Jojića i Vjerice Radete i ponovo naložio njihovo hapšenje.

U saopštenju se navodi da svjedoci nemaju volju da svjedoče u Srbiji i da će to značajno umanjiti mogućnost tužilaštva da sprovedu svoj slučaj i da će ugroziti sudski postupak.

Loading...

Iz Mehanizma navode da će slučaj ostati u njegovoj nadležnosti i da se, u skladu sa Statutom i Pravilnikom ovog suda, povlače nalozi o upućivanju i o hapšenju koji su izdati 12. juna 2018. godine.

U saopštenju se navodi da se izdaje novi međunarodni nalog za hapšenje, te da se zahtijeva od Srbije da optužene prebaci u sjedište Mehanizma u Hagu i da slučaj ostaje u nadležnosti MMKS.

Haški tribunal u decembru 2015. optužio je članove Srpske radikalne stranke (SRS) Vjericu Radetu i Petra Jojića, kao i Jovu Ostojića, koji je u međuvremenu preminuo, za zastrašivanje svjedoka u postupku protiv lidera radikala Vojislava Šešelja.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!