Hronika

Trojica mladića osuđena na 24 godine zatvora zbog seksualnog odnosa sa djevojčicom

Okružni sud u Doboju osudio je trojicu mladića iz Zavidovića na po osam godina zatvora zbog krivičnog djela obljuba nad djetetom mlađim od 15 godina.

E. T., M. M. i A. H. iz Zavidovića terete se da su u avgustu 2017. godine, u večernjim satima, na području Doboja, imali seksualni odnos s djevojčicom od 14 godina.

Loading...

Mladići su uhapšeni u aprilu a to se dogodilo u ljeto prošle godine, i to tokom crkvenog zbora u dobojskom selu Kožuhe.

“Slučaj je otkriven nakon što je djevojčica posumnjala da je trudna, te se povjerila u školi koju pohađa. Ispostavilo se da nije u drugom stanju, a pokrenuta je i opsežna istraga”, rekle su tada Dobojlije upućene u ovaj slučaj.

Kako se navodi u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Doboj, oni su se međusobno dogovorili za ovaj čin i znali su da oštećena ima 14 godina.

Službenici MUP-a ZDK uhapsili su trojicu mladića 11. aprila ove godine i predali ih Policijskim službenicima PU Doboj. Prijavom je obuhvaćen i mladić I. B. iz Zavidovića, ali on nije bio dostupan vlastima jer se nalazio na privremenom radu u inostranstvu.

Osuđenim osobama je produžen pritvor i može trajati još najduže devet mjeseci.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!