Svijet

Pompeo stigao u Soči na razgovor sa ruskim liderima

MOSKVA – Državni sekretar SAD Majk Pompeo stigao je u Soči gdje će danas razgovarati sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom i ruskim kolegom Sergejem Lavrovim.

Očekuje sa da će Pompeo tokom sastanka s Putinom pokrenuti niz pitanja koja dijele Rusiju i SAD, ali se očekuje da njihov razgovor donese nešto više od iznošenja suprotnih stavova.

Zvaničnici Stejt departmenta smatraju da je današnji susret i prilika da se razgovor podigne na viši nivo, prenosi Vašington post.

Pompeo je uoči susreta u Sočiju objavio poruku na Tviteru u kojoj je naveo da je odgovornost zvaničnika da “u nacionalnom interesu” obje zemlje “pronađu način da se ide naprijed”.

“Moji sastanci u Rusiji naglasiće više važnih tema. O nekim pitanjima možemo da se slažemo, o nekim možemo da se ne slažemo, ali kada je u nacionalnim interesima naših zemalja, naša je odgovornost da pronađemo način da se ide naprijed”, tvitovao je Pompeo.

TAS S navodi da je ovo prva posjeta Pompea u funkciji šefa Stejt departmenta i podsjeća da je u intervjuu američkoj televiziji “Si-En-Bi-Si” tokom vikenda kazao da planira da sa Putinom i Lavrovim razgovara o situaciji u Venecueli i da će nastojati da sa sagovornicima nađe zajednički stav po pitanju Sirije i Avganistana.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!