Hronika

Potraga za dječakom bezuspješna: Bosna previše mutna da se nastavi traganje

​ŽEPČE – Nakon višesatne bezuspješne akcije obustavljena je potraga za šestogodišnjim dječakom koji je danas upao u nabujali potok u mjestu Begov Han kod Žepča, potvrđeno je iz GSS-a Žepče, a prenose federalni portali.

U potragu su bili uključeni pripadnici Službi za spašavanje na vodi i pod vodom CZ ZDK , GSS-a, jedinice za podršku MUP ZDK, vatrogasci, policajci, strukture općinske CZ Žepče i brojni mještani

Loading...

“Pregledali smo cijeli tok Mračajske rijeke, i pretraženo je još nekih 50 metara Bosne, odnosno dio gdje se Mračajska rijeka uljeva u Bosnu. Sigurni smo da nije u toj rijeci, šanse su velike da je u Bosni. Međutim, Bosna je sada već prevelika i mutna, a ide noć i najavljuju kišu, tako da smo za danas potragu završili. Jedino ako bi se smanjila Bosna za nekih pola metra moglo bi se ponovo izaći i tražiti”, kazao je Toni Matijević iz GSS-a Žepče, dodavši da će potraga biti nastavljena sutra.

Bicikl ovog dječaka je pronađen nekoliko stotina metara od mjesta gdje je dječak upao u potok, ali njemu nema ni traga.

Inače, dječak je vozeći bicikl po drvenom mostu ispred kuće izgubio ravnotežu i upao u nabujali potok.

Njegova majka odmah je skočila za njim u namjeri da ga spasi iz vodene bujice, međutim, voda je bila prejaka te ona nije uspjela u svojim namjerama.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!