Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

East Code donirao računarsku opremu Radničkom univerzitetu

Bosiljka Radić, direktorica Radničkog univerziteta, potpisla je ugovor sa kompanijom East Code o donaciji računarske opreme, čime je napravljen prvi korak u transformaciji ovog univerziteta.

“Zahvaljujemo kompaniji East Code na donaciji 11 računara, koja će doprinijeti daljem radu Radničkog univerziteta”, rekla je Radićeva.

Dodaje da Radnički univerzitet ima za cilj da sa gradom, privrednicima i akademskom zajednicom radi na edukaciji ljudi i edukaciji radnika za potrebe privrednika.

Miroslav Matić, direktor kompanije East Code, upozorio je na problem nedostatka kadra u IT sektoru.

“Radničkom univerzitetu ponudili smo i stručni kadar koji ima potrebna znanja i iskustva da pomogne u obuci radnika. Ovo je veoma značajan korak jer svim preduzetnicima, posebno u IT sektoru, nedostaje stručne radne snage”, kazao je Matić.

Dodaje da će, prema odredbama potpisanog ugovora, East Code održavati svu doniranu opremu, u koju pored kompjutera spadaju i mrežna oprema i video-projektor.

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada, kazao je da je donirana računarska oprema nastavak saradnje sa privrednicima.

“Obavili smo mnogo razgovora sa privrednicima i sa akademskom zajednicom te sa drugim zainteresovanim subjektima. U proces transformacije Univerziteta ćemo najvjerovatnije ući na narednoj sjednici Skupštine grada”, kazao je Talić.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button