Sport

Široki Brijeg i Sarajevo za trofej u Kupu

Revanš utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu između Širokog Brijega i Sarajeva biće odigrana u srijedu u 17 časova na stadionu “Pecara”.

Sarajevo u Široki Brijeg putuje sa tri gola prednosti iz prvog meča igranog prošle srijede na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” (3:0).

Pomoćni trener u Širokom Brijegu Aleksandar Vlaho ističe da se njegova ekipa neće predati:

“Znamo kako je završila prva utakmica i naravno da je Sarajevo favorit. Ulaze u utakmicu sa dobrom prednošću i sigurno da će čekati da mi napadnemo i igrati na kontranapade. Realno mi nakon rezultata od prve utakmice nemamo šta izgubiti. Pokušaćemo da napravimo povijesni rezultat i daćemo naš maksimum kako bismo pobijedili, a da li će to biti dovoljno vidjećemo na kraju. Dok postoji i najmanja nada mi ćemo se boriti i pokušavati. Ovo je naša predzadnja utakmica na “Pecari” ove natjecateljske godine i želimo ostvariti pozitivan rezultat i obradovati navijače”, rekao je Vlaho.

Defanzivac gostujućeg tima Nihad Mujakić očekuje da Sarajevo sačuva prednost iz prvog susreta.

“Igrali smo nedavno i prvenstvenu utakmicu protiv Širokog Brijega na “Pecari” i tada takođe smo ostvarili dobar i povoljan rezultat. Idemo u Široki i ovoga puta da odigramo jednu pametnu i strpljivu utakmicu i nadam se da ćemo zadržati prednost, te osvojiti Kup BiH. Atmosfera u ekipi je odlična i svi smo fokusirani da u srijedu obradujemo naše navijače”, rekao je Mujakić

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!