Banjaluka

Uz pomoć „Delte“: Uskoro proširenje vrtića „Bubamara“ u Obilićevu

Kompanija „Delta holding“, koja u Banjoj Luci gradi jedan od najvećih šoping molova u regiji, finansiraće sanaciju i proširenje vrtića „Bubamara“ u Obilićevu, što će otvoriti prostor za prijem još 25 mališana u ovoj predškolskoj ustanovi, saopšteno je poslije današnjeg potpisivanja ugovora o donaciji.

Mališana u ovoj predškolskoj ustanovi, saopšteno je poslije današnjeg potpisivanja ugovora o donaciji.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas potpisao ugovor zajedno sa Dejanom Jeremićem, višim potpredsjednikom „Delta holdinga“, precizirao je da vrijednost donacije iznosi 33.000 evra, te zahvalio ovoj kompaniji na pomoći Gradu u rješavanju višegodišnjeg problema sa dugim listama čekanja u predškolskim ustanovama. Prema njegovim riječima, radovi na vrtiću „Bubamara“ podrazumijevaju proširenje kapaciteta i broja mjesta, povećanje energetske efikasnosti objekta i njegovu rekonstrukciju.

Loading...

– Kao što je poznato, nedavno smo otvorili dva nova vrtića u Rosuljama i Obilićevu, a sljedeći je na redu novi vrtić na Starčevici koji će biti smješten u prostorijama koje je donedavno koristila Gradska razvojna agencije – reako je Radojičić i dodao da je ovim projektima otvoren prostor za smještaj oko 100 mališana.

Zahvaljujući se „Delti“ na ovoj donaciji, Radojičić je naglasio da ova kompanija, realizacijom projekta gradnje velikog šoping mola, pomaže Banjoj Luci da se pozicionira kao regionalni centar, što je jedno od ključnih opredjeljenja gradske administracije.

Viši potpredsjednik „Delta holdinga“ Dejan Jeremić izjavio je da je ova kompanija fokusirana na mlade, zbog čega su odlučili da donaciju usmjere u sanaciju i proširenje jednog od gradskih vrtića.

– Veoma nam je važno da zajednica u kojoj poslujemo zajedno sa nama napreduje. Učešćem u ovakvim akcijama želimo da damo primjer i drugima da na sličan način pomognu. Prije nešto više od godinu dana smo krenuli sa projektom gradnje „Delta planeta“ i ponosni smo što Banjoj Luci donosimo potpuno novi koncept trgovine – rekao je Jeremić i zahvalio se Gradskoj upravi na pomoći prilikom realizacije ovog velikog projekta.

Direktorica Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović, zahvalila je „Delta holdingu“ na donaciji i istakla da će to značiti mnogo za djecu koja će boraviti u obnovljenom vrtiću „Bubamara“.

– Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje je velika ustanova sa 24 vrtića i 2.200 djece. S obzirom na to da imamo veliku listu čekanja na mjesto u vrtiću, ovakvi projekti su uvijek dobro došli za našu djecu i njihove roditelje – kazala je ona.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!