Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

U Kotor Varošu zaplavljeno 50 domaćinstava, evakuisano 15 lica

KOTOR VAROŠ – U poplavnom dijelu rijeke Vrbanje zaplavljeno je 50 domaćinstava, najviše u mjesnoj zajednici Vrbanjci i naseljima Čitluk, Novo Selo i Šibovi, a evakuisano je i 15 lica.

Ekipe Crvenog krsta trenutno dostavljaju prehrambene pakete i vodu za piće najugroženijim domaćinstvima Čitluku i Vrbanjcima.

Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan rekao je Srni da je magistralni put Kotor Varoš-Banjaluka neprohodan zbog klizišta u naselju Marjanovići, a odroni i nabujala Vrbanja izazvali su ogromne štete na lokalnim putevima i mostovima.

On je istakao da su najkritičnija klizišta u Kruševu Brdu, Bodnjiku, Podbrđu i Rujevici.

“Aktivirana su klizišta u mjesnim zajednicama i putna infrastruktura je u velikoj mjeri oštećena. Pojedini mostovi nisu u funkciji, a dežurne ekipe su danonoćno na terenu i rade na prohodnosti puteva”, rekao je Sakan.

Potrošači u Novom Naselju sinoć su ostali bez električne energije, jer je kotorvaroška “Elektrodistribucija” bila prinuđena da isključi dvije trafostanice.

“Voda je nadirala u trafostanice i one su preventivno isključene, a jutros je stanje normalizovano”, zaključio je Sakan.

Snabdijevanje električnom energijom je otežano u mjesnim zajednicama Vrbanjci, Obodnik i Maslovare, jer su usljed obilnih padavina oštećeni dalekovodi.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button