Društvo

U Šamcu mirnije, Bosna u koritu

ŠAMAC – Stanje na području opštine Šamac je redovno, rijeka Bosne je u koritu, dok je rijeka Sava manjom površinom van korita, ali nije napravila štetu, rekao je za Srnu Boro Bogdanović iz Civilne zaštite Šamac.

Bogdanović je istakao da je kanalska mreža na području opštine u funkciji i da nema opasnosti za stanovništvo i imovinu.

Loading...

“Visoki vodeni talas rijeke Bosne koji je jutros ugrožavao područje opštine Doboj, trenutno prolazi kroz područje naše opštine. Očekujemo da će se u narednih nekoliko sati uliti u rijeku Savu i da neće ugroziti imovinu građana”, naveo je Bogdanović.

On je naglasio da kabinet načelnika opštine i pripadnici Civilne zaštite u potpunosti realizuju Plan zaštite i spasavanja od poplava.

Bogdanović je dodao da je služba Civilne zaštite u stalnom kontaktu sa predsjednicima savjeta mjesnih zajednica uz rijeke Bosnu i Savu.

On je rekao da je proglašenjem redovne odbrane od poplava uvedeno i stalno dežurstvo radnika službe Civilne zaštite, predsjednika savjeta u osam mjesnih zajednica i povjerenika u tim mjesnim zajednicama.

“Stavljen je u funkciju Operativno komunikativni centar i stalno se obilaze kritična mjesta uz rijeke Savu i Bosnu. Štab za vanredne situacije je u pripravnosti, kao i drugi subjekti zaštite i spasavanja koji učestvuju u Redovnoj odbrani od poplava. Tu prije svega mislimo na preduzeće `Ušće Bosne` koje je obezbijedilo dovoljne količine vreća i nasipnog materijala”, naglasio je Bogdanović.

On je dodao da sve mjere ostaju na snazi do daljeg jer se očekuje porast vodostaja rijeke Save u narednom periodu.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!