Banjaluka

Umjesto Kerbera, na Rakovačkim barama ubuduće magacin Civilne zaštite

Gradska Civilna zaštita i vatrogasna služba dobiće ove godine novi, veliki magacin na Rakovačkim barama, kako kažu iz Gradske uprave, u nastojanju da gradske službe budu spremne na pravovremenu reakciju u slučaju vanrednih situcija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine.

Veliki montažno-demontažni objekat biće sagrađen u krugu “Pauk” službe na Rakovačkim barama, na predviđenoj površini od oko 1.300 metara kvadratnih.

Loading...

– Osim za potrebe Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, ovaj objekat će, ujedno, umnogome olakšati i rad Odjeljenju za saobraćaj i puteve, jer će u njemu moći skladištiti so i materijale za Zimsku službu – rekao je šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Kako je naglasio, magacin će, osim za skladištenje sredstava, služiti i u slučajevima vanrednih situacija za podjelu uniformi, kako lične, tako i zajedničke opreme u slučaju potrebe spasavanja.

– U tom objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, te mašine koje posjedujemo za punjenje vreća. Takođe biće opremljeno i administrativnim prostorom i kancelarijom za zaduživanje opreme – kazao je Ćućun.

Ukoliko izvođač radova bude izabran tokom ovog mjeseca, kako se očekuje, novi magacin bi trebalo da bude u funkciji već do ljeta ove godine.

Na ovoj lokaciji godinama se nalazi prihvatilište za pse, koje vodi Udruženje za zaštitu životinja “Kerber”, a kojima je nedavno naloženo da napuste zemljište, jer, kako su rekli iz Grada, nemaju potpisan ugovor o korišćenju.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!