Sport

Šapovalov prvi staje na crtu Đokoviću

Novak Đoković protiv mladog Kanađanina Denisa Šapovalova započinje “operaciju Rim”. Najbolji teniser svijeta i velika nada bijelog sporta danas (program počinje u 11.00) će se sastati u drugom kolu mastersa u italijanskoj prijestonici. Srbin vodi sa 1:0 u pobjedama, naš as je slavio na Australijan openu 2019. sa 3:1. Sinoć se za ulazak u treću rundu borio Laslo Đere sa Basilašvilijem iz Gruzije.

Prvi reket planete juče je trenirao na terenima “Foro Italika”. Vidljivo je bilo da je raspoložen i da je spreman da trijmfuje peti put u Rimu. Do sada je Večni grad pokorio četiri puta – 2008, 2011, 2014. i 2015. Lane ga je u polufinalu zaustavio Rafeal Nadal. Biće to i generalna proba pred Rolan Garos, koji Đoković žarko želi da osvoji drugi put u karijeri.

Srbin ima priliku i da se izjednači po broju trofeja na velikim turnirima (grend slem, masters, završni ATP turnirima) sa Rodžerom Federerom. Švajcarac ima 54 titule (20 grend slem, šest ATP, 28 mastersa), a Novak 53 (15, 5, 33). Treći je Rafael Nadal sa 50 (17, 0, 33).

(novosti)

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!