Politika

“UZ NAS STALO VIŠE OD SEDAMDESET STRANAKA” Borenović poručio da nastavlja borbu za demokratiju VAN GRANICA BiH

Međunarodna demokratska unija, najmoćnija svjetska organizacija političkih stranaka, na sastanku održanom u Čileu, a na inicijativu Partije demokratskog progresa, donijela je Rezoluciju o Bosni i Hercegovini, saopšteno je iz PDP.

Rezolucijom, koja je jednoglasno usvojena, Međunarodna demokratska unija osuđuje ucjene i pritiske na građane tokom predizborne kampanje, pristrasno i neprofesionalno izvještavanje javnih servisa, napade na građane i opoziciju, zabranu javnog okupljanja i izražavanja mišljenja.

Rezolucijom je takođe podržan prijedlog izmjena Izbornog zakona kako bi se osigurali fer i pošteni izbori, te se traži obezbjeđivanje uslova za profesionalno, nepristrasno i istinito informisanje javnosti.

– Urgira da se osiguraju uslovi za nepristrasan i efikasan rad pravosudnih institucija i poziva sve političke subjekte da svoje djelovanje usmjere na rješavanje ekonomskih problema, poboljšavanje uslova za život i rad građana, kao i suzbijanje korupcije i kriminala – navode iz PDP.

Predsjednik ove parije, Branislav Borenović ističe da je ovo prvi put u istoriji da ova organizacija izglasa rezoluciju koja se tiče BiH.

– Iza ovog teksta Rezolucije o BiH , a na prijedlog PDP-a, svojim glasom stalo je više od sedamdeset svjetskih stranaka, uključujući one najmoćnije – američke Republikance predsjednika Donalda Trampa, njemačke demohrišćane Angele Merkel, britanske Konrezvativce Tereze Mej – rekao je Borenović.

Dodaje da je njihova težnja i borba da se živi u slobodnom, demokratskom i prosperitetnom društvu na ovaj način prevazišla okvire zemlje.

– Mi ćemo nastaviti da se političkim djelovanjem u Republici Srpskoj i BiH borimo za društvo u kojem svi mogu dostojanstveno da žive. Pored globalnih tema razgovaralo se i o našem regionu te je ovom rezolucijom u svijet poslana poruka da su u BiH neophodne dobre demokratske prakse i da je krajnje vrijeme da se vratimo na ispravan put – rekao je Borenović.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!