Društvo

U Kostajnici još uvijek na snazi vanredne mjere odbrane od poplava

KOSTAJNICA – U Kostajnici je poplavljeno desetak domaćinstava i na snazi su i dalje vanredne mjere odbrane od polava, rekao je jutros Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Poplavljena su domaćinstava u Ulici Ranka Šipke, a aktivirane su četiri pumpe koje ispumpavaju vodu iz najugroženijih objekata.

Loading...

“U ove kuće, koje se nalaze u donjem dijelu ulice, voda je ušla još sinoć, međutim, u toku noći rijeka Una se razlila u dvorišta i u gornjem dijelu ove ulice. Stambeni objekti su tokom noći branjeni, a i sada se brane pumpama i zečijim nasipima”, rekao je Pašić.

On kaže da je Una u Kostajnici jutros u 7.00 časova dosegla kotu od 462 centimetra, što je za 10 centimetara više nego sinoć u 22.00 časa.

“Una i dalje raste, ali znatno slabijim intenzitetom i, s obzirom na situaciju uzvodno od Kostajnice, više ne očekujemo značajniji porast vodostaja”, naveo je Pašić i dodao da su, zbog izlivanja ove rijeke, još pod vodom poljoprivredne parcele i vikendice u selima Mrakodol, Grdanovac i Petrinja, kao i gradska plaža Piralo sa pratećim objektima.

Prema njegovim riječima, potoci Tavija i Bubnjarica nisu se izlili iz korita, dok se rječica Strigova u gornjem toku povukla, a još je van korita u donjem dijelu koji se nalazi na ušću u Unu.

Pašić je rekao da na području ove lokalne zajednice nema prijavljenih klizišta i podsjetio da danas neće biti nastave u Osnovnoj školi “Petar Mećava” i Srednjoškolskom centru “Kostajnica”, te da neće raditi ni vrtić “Kestenko”.

Snabdijevanje električnom energijom i vodom je uredno, a iz preduzeća “Komunalno” upozoravaju da se voda za piće, zbog zamućenosti, prokuva prije konzumiranja.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!