Društvo

U Novom Gradu proglašeno vanredno stanje, vodostaj Une 511 centimetara

​NOVI GRAD – Na sjednici Štaba za vanredne situacije u Novom Gradu večeras su na snagu stavljene vanredne mjere zaštite od poplava.

Vodostaj rijeke Une u Novom Gradu u 21.00 čas iznosio je 511 centimetara što premašuje kotu redovnih mjera od poplava.

Vodostaj rijeke Sane na mjernom mjestu pumpna stanica grad u ovoj opštini je bio u stagnaciji između 20.00 i 21.00 čas, a zatim je do 22.00 časa porastao za dva centimetra i iznosi 544 centimetra.

Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je da je voda ušla u dvadesetak stambenih i pomoćnih objekata i presjekla više putnih komunikacija, a problema ima i na magistralnom putu Novi Grad-Prijedor u Dragotinji.

“Situacija je nestabilna i dežurne službe će biti na terenu tokom noći ali će aktivnosti biti komplikovane zbog slabe preglednosti”, rekao je Drljača.

Prema njegovim riječima, u ovoj opštini je pod vodom velika površina.

Od popodnevnih časova vreće sa pijeskom su postavljene na kritične tačke na obalama rijeka Une i Sane.

U Novom Gradu ni sutra neće raditi osnovne i srednje škole i vrtić “Pčelica Maja”.

Sljedeća sjednica Štaba za vanredne situacije biće održana sutra u 8.00 časova.

Redovne mjere zaštite od poplava su na snazi pri vodostaju rijeke Sane od 320 centimetara na mjernom mjestu pumpna stanica Novi Grad.

Kad je u pitanju vodostaj rijeke Une, redovne mjere zaštite od poplava na snazi su kod vodostaja 450 centimetara, vanredne na 510, a stanje elementarne nepogode kad vodostaj dostigne nivo 540 centimetara.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!