Kultura

Kratki film Maše Šarović premijerno prikazan u Kanu

U okviru programa “15 dana autora” (Quonzaine) Kanskog filmskog festivala premijerno je prikazan omnibus “SEE Factory”, a jednu od priča u tom omnibusu korežirala je mlada srpska rediteljka Maša Šarović.

Ovaj projekat je realizovan uz podršku Filmskog centra Srbije, a produciran od strane Sarajevo Film Festival (Obala Art Centar), a pet autora iz svijeta i pet autora iz regiona zajedno je radilo na pet kratkih desetominutnih filmova.

Loading...

Šarović je zajedno sa Izraelkom Šeron Ejndželhart režirala film “U tvojim rukama” u kome glume Lidija Kordić, Mediha Musliović i Vadiha Ljubunčić.

Preostali filmovi/segmenti koji su snimljeni u sklopu ove inicijative su: “Paket” čiji su autori Dušan Kasalica (Crna Gora) i Teodora Ana Mihai (Rumunija/Belgija), “Crvena mrlja” koji su režirali Urška Ðukić (Slovenija) i Gabriel Tzafka (Grčka/Danska), “Znak” Eleonore Veninove (Makedonija) i Jone Rozenkiera (Izrael / Švajcarska) i “Pljuni” čiji su autori Neven Samardžić (Bosna i Hercegovina) i Karolina Markovic (Brazil).

Filmovi su nastali u okviru projekta “Southeast European Factory” (SEE Factory) prema konceptu “La Factory”, koji potpisuju Dominik Velinski i “15 dana autora”.

Maša Šarović, rođena je 1993. u Subotici. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu gdje je studirala na Odsjeku za filmsku i televizijsku režiju.

Njen kratki film “Grad” (2016) premijerno je prikazan na filmskom festivalu u San Sebastijanu i nagrađivan na brojnim međunarodnim filmskim festivalima.

Njen drugi kratki film “Najduži dani leta” (2017) premijerno je prikazan na Sarajevo Film Festivalu 2018. godine, a potom na festivalima u Ljubljani, Sofiji…

Trenutno pohađa diplomske studije režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!