Nauka i tehnologija

Uskoro će biti omogućen pristup Linux fajlovima iz Windowsa 10

Microsoft je najavio neke nove funkcije koje stižu u Windows Subsystem za Linux (WSL) u verziji 1903, a istovremeno je i ažurirao changelog za build 18836 sa izmjenama. Nove funkcije će uskoro biti i dio narednog Windows 10 Insider Previewa iz 19H1 grane.

Korisnici će sada moći da pristupe svojim Linux fajlovima iz samog Windowsa. Iz Linux distroa, potrebno je samo ukucati explorer.exe i dobiće se File Explorer prozor u okviru distroa. Korisnici bi trebalo da budu u mogućnosti da odrade sve ono što bi i normalno činili u File Exploreru.

Loading...

Ovo je moguće uraditi i iz komandne linije, a potrebno je samo pronaći stazu za distro fajl (wsl$distro ime) i moguć je pristup fajlovima preko PowerShella i drugih komandnih alatki.

Microsoft je načinio i neka poboljšanja za samu komandnu liniju, omogućavajući pokretanje komandi kao drugi korisnik, okončavanje pokretanih distribucija, kao i importovanje i eksportovanje različitih distroa.

Izvor
NN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!