Politika

SBB prihvatila poziv SDA da uđe u vlast

Predsjedništvo SBB danas je donijelo odluku da će prihvatiti poziv SDA da bude dio vlasti na državnom i federalnom nivou, izjavila je potpredsjednica SBB Adisa Omerbegović Arapović.

Predsjedništvo SBB-a na sjednici je razmotrilo poziv Predsjedništva SDA da uđe u vlast na nivou institucija BiH i FBiH sa tom strankom i Demokratskim frontom.

Loading...

Arapovićeva je, nakon sjednice stranačkog rukovodstva, rekla da su sloga i partnerstvo ono što SBB bira u ovom trenutku, potvrđujući tako da će ova stranka učestvovati u vlasti.

Upitana da li će lider ove stranke Fahrudin Radončić biti ministar bezbjednosti u Savjetu ministara, Arapović je navela da odluka nije donesena i da će SBB u narednom periodu odlučiti koga će delegirati u Savjet ministara.

Ona je napomenula da je SBB autorizovao svoju delegaciju i najavila da će u narednom periodu njihovi funkcioneri sjesti za pregovarački sto da bi se definisali principe na kojima će biti sprovođeni procesi.

Na pitanje da li je bilo govora o kantonalnim vladama, ona je navela da SBB ostaje pri tome da su kantonalne vlade stabilne i da nema govora o smjeni Vlade Kantona Sarajevo.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!