Kultura

“Sunđer Bob u akciji kampovanje” premijerno među mališanima

SOKOLAC – Glumci Pozorištanca “Maslačak” iz Bijeljine odigrali su premijerno na Sokocu predstavu “Sunđer Bob u akciji kampovanje” za 60 djece nižih razreda osnovne škole i predškolskog uzrasta.

Glumica ovog pozorišta Marija Blagojević rekla je Srni da je ova predstava rađena po novom scenariju i da se premijerno prikazuje u Republici Srpskoj i dijaspori.

Loading...

Ona je istakla da su, zahvaljujući dobroj saradnji ovog pozorišta i sokolačke Ustanove za kulturu, mališani na Sokocu sinoć imali priliku da prvi put gledaju Sunđer Boba u novim avanturama kampovanja sa Lignjoslavom i ostalim likovima.

Direktor sokolačke Javne ustanove za kulturu “Pero Kosorić” Irena Šućur rekla je da su i ovaj put mališani bili oduševljeni predstavom “Maslačka”, čiji je nastup organizovala ova ustanova u prostorijama Visoke škole za uslužni biznis na Sokocu.

Podsjetivši da je bioskopska sala izgorjela u požaru 2011. godine, ona je naglasila da je prava šteta što Sokolac nema bar takav prostor u kojem bi se mogle održavati pozorišne predstave, književne večeri i druge manifestacije, što nedostaje svima.

Ona je navela da Javna ustanova za kulturu “Pero Kosorić” sve svoje sadržaje organizuje u prostorijama drugih ustanova koje joj izlaze u susret, omogućujući joj da premosti taj nedostatak do izgradnje novog objekta ili rekonstrukcije požarom oštećenog.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!