Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Kad je Izetbegović postrojavao vojnike u uniformama niko nije prigovarao

SARAJEVO – Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Sarajevu da postoji snimak bivšeg bošnjačkog člana Predsjedništva Bakira Izetbegovića koji je u Zenici postrojavao vojnike u uniformama Armije BiH i da na to niko nije reagovao.

“Nadao sam se da ću danas Željku Komšiću reći sve što imam o njegovoj krivičnoj prijavi, i žao mi je što se nije pojavio. Tako da nisam imao priliku pa čekam sljedeću”, rekao je Dodik, odgovarajući na pitanja novinara o krivičnoj prijavi koju je podnio Komšić protiv njega zbog najave da će na sljedećem obilježavanju 12. maja – Dana Vojske Republike Srpske jedan broj pripadnika Trećeg pješadijskog (Republika Srpska) puka Oružanih snaga BiH biti obučen u uniforme Vojske Srpske.

On je naglasio da ostaje pri svojim stavovima o proslavi 12. maja u uniformama Vojske Republike Srpske, bez obzira na bilo čije namjere.

Dodik je naveo da je moguće da naredne sedmice bude održan novi sastanak o formiranju vlasiti na nivou BiH, ističući da je neprihvatljivo uslovljavanje u vezi sa Akcionim planom za članstvo (MAP) ili ulaskom u NATO.

“Moraju da računaju da mi nemamo namjeru da bilo šta forsiramo. Da je neprihvatljivo uslovljavanje u vezi sa MAP-om ili ulaskom u NATO. Mi možemo da imamo godišnji sporazum sa NATO-om o aktivnostima koje ćemo zajedno planirati i to nije MAP i to nije članstvo u NATO i to mora da usvoji Predsjedništvo BiH”, rekao je Dodik.  

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button