Sport

Federer brani Kirjosa: Zašto ga suspendovati, povrijedio je stolicu?

Švajcarski teniser Rodžer Federer prvo je pobijedio Žoao Sousu, a zatim preokrenuo protiv Borne Ćorića i spasio dvije meč lopte na putu do četvrtfinala u Rimu.

“Dobio sam dosta takvih mečeva, ali sam ih dosta i izgubio. Lakše je igrati kada si nedavno iskusio nešto slično, problem je kada se događa rjeđe. Nezgodno je jer se ulaže toliko energije i fokusa u svaki poen, ne želiš da pogriješiš, a sve se brzo odvija. Na kraju je to kao izvođenje penala. Imao sam i malo sreće. Borna je vodio… Uživao sam, bila je izvanredna atmosfera”, rekao je Federer nakon meča.

Loading...

Švajcarac se osvrnuo i na diskvalifikaciju Nika Kirjosa, zbog koje će ostati bez bodova i novčane nagrade s turnira.

“Smatram kako ne treba biti suspendovan. Šta je uradio, povrijedio je stolicu? Odšetao s terena? To nije dovoljno prema mom mišljenju… Ne znam da li je i dalje na uslovnoj nakon onoga što se desilo u Šangaju. Ukoliko jeste, onda se možda može istražiti. Ako ne, onda mislim da ga ne treba suspendovati. Nula bodova, kazna, sve je to dovoljno, a on zna da je pogriješio”, poručio je Federer.

Inače, Rodžer se danas najranije od 16:00 sati u četvrtfinalu sastaje sa Stefanosom Cicipasom.

(klix.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!