Društvo

Gradnja nove bolnice u Doboju počinje za najviše pola godine

DOBOJ – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić očekuje da će za tri do šest mjeseci početi izgradnja nove bolnice u Doboju.

Šeranić je naveo da je ministarstvo na čijem je čelu ispunilo obavezu i dostavilo kineskom partneru tri dokumenta u vezi sa izgradnjom nove bolnice u Doboju i da očekuje povratne informacije.

“Od kineskog partnera očekujemo njihov program rada, u okviru kojeg će oni definisati vremenski okvir za projektovanje. Očekujem da će to biti za tri do šest mjeseci gotovo, nakon čega kreće izgradnja”, rekao je Šeranić.

Prema njegovim riječima, nema ništa sporno u vezi sa izgradnjom nove bolnice u Doboju.

On je podsjetio da su, nakon potpisa ugovora 14. marta, Vlada Republike Srpske i kineski partner formirali timove za rješavanje određenih tehničkih pitanja koja se odnose na lokacijske uslove, urbanističko-tehničke saglasnosti, izvještaje o uticaju na životnu sredinu.

Šeranić je rekao da je na današnjem sastanku u Doboju sa gradonačelnikom Borisom Jerinićem i direktorom Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladenom Gajićem razgovarao o obavezama grada, bolnice i resornog mnistarstva i najavio da će u narednom periodu biti potpisan sporazum kojim će jasno biti definisano šta su čije obaveze.

On kaže da je razgovorano i o primarnoj zaštiti u Doboju i kako grad vidi njenu budućnost, kao i o nedavnom nevremenu koje je pogodilo Republiku Srpsku sa osvrtom na ovu lokalnu zajednicu.

Jerinić je rekao da je obaveza gradskih vlasti da izdaju prostornu-plansku dokumentaciju, obezbijede infrastrukturu i komunalne priključke, te da će sve to biti na vrijeme izvršeno.

On je dodao da je zainteresovan da se novoj bolnici obezbijedi kružni tok kao putni priključak na magistralni put, radi veće bezbjednosti i sigurnosti u saobraćanju.

Direktor Bolnice Gajić kaže da ova ustanova aktivno učestvuje u realizaciji projekta i da su izvršili svoje obaveze u vezi sa izvještajem o uticaju na životnu sredinu, koji je dostavljen resornom ministarstvu, a po zahtjevu kineskih partnera.

Nakon sastanka u Gradskoj upravi, Šeranić je posjetio Bolnicu “Sveti apostol Luka”.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Kine u BiH Đi Ping položili su 14. marta kamen temeljac za izgradnju nove zgrade bolnice u Doboju ukupne vrijednosti 88.568.717 KM bez PDV-a, koju će prema principu “ključ u ruke” graditi “Čajna sinofarm internešnel korporejšn”.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!