Sport

Jedini slijepi učesnik: Miladin Dragojević istrčao Banjalučki polumaraton

Član Atletskog kluba invalida „Vrbas“ iz Banjaluke Miladin Dragojević bio je jedan od nekoliko hiljada učesnika Banjalučkog polumaratona održanog prethodnog vikenda, ali je jedinstven po tome što je bio jedini slijepi učesnik.

Istrčavanjem 21 kilometra ostvario je svoj san, a time postao i jedini slijepi čovjek u BiH koji je napravio ovakav podvig.

Loading...

– Uvijek sam volio sport i igru, a trčanje mi je omogućavalo i jedno i drugo. Jedno vrijeme nisam trčao, ali posljednjih nekoliko godina sam razmišljao kako i na koji način da nastavim da trčim. Odlučio sam da se pripremam da bih mogao da istrčim Banjalučki polumaraton – rekao je Dragojević za Srpskacafe.

Dragojević živi u Čelincu, a u trci su mu pomogli mnogi – od Specijalne biblioteke za slijepa i slabovidna lica RS do uticajnih pojedinaca iz političkog života.

– Sa mnom je trčao Srđan Jakovljević i mislim da je njemu bilo teže nego meni. Morao je da pazi i na mene i na moj ritam. Ali sve je prošlo odlično. Sanjao sam ovaj dan i to se konačno desilo – rekao je Miladin.

Pripreme za polumaraton, dodaje Miladin, počele su prije dva mjeseca. Svaki drugi dan je trčao i hodao. Pripreme su, kaže, bile intenzivne, ali se trud na koncu i te kako isplatio.

– Nekoliko godina razmišljam o ovome. Prošle godine prijatelj nije mogao da trči sa mnom, ali sada je i ta prepreka otklonjena. Nadam se da sam zadovoljio sve koji su vjerovali u mene – istakao je Miladin.

Najteže mu je, dodaje, bilo oko 15. kilometra, ali nije posustao. Izdržao je, kaže, zbog svih koji su ga podržavali i koji su vjerovali da će doći do cilja.

– Neću stati na ovome. Ostatak svoga života posvetiću trčanju i porodici. To su moje dvije najveće ljubavi –kazao je Miladin Dragojević.

(srpskacafe.com)

Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!