Banjaluka

Radojičić: Manifestacije poput “Dana arhitekture” uklapaju se u razvoj grada

BANJALUKA – Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je večeras da se manifestacije poput “Dana arhitekture” uklapaju u pravce razvoja grada, koji treba da postane regionalni centar.

“U svim oblastima – od arhitekture, kulture, do sporta, treba da se takmičimo sa drugima u regionu u postizanju najviših standarda. Održavanje ovakve regionalne konferencije uklapa se u taj naš strateški koncept”, rekao je novinarima u Banjaluci Radojičić koji je prisustvovao manifestaciji sa međunarodnim učešćem “Dani arhitekture” koju organizuje Istraživački centar “Naš prostor”.

On je ponovio da je vizija ovog grada da bude zeleni grad, pametni grad, kao i da će biti raspisani međunarodni konkursi za izmjenu urbanog jezgra, za novi gradski most kod tvrđave Kastel i za multifunkcionalnu konferencijsku dvoranu.

“Ima mnogo posla za arhitekte, dizajnere, za prostorne planere”, dodao je Radojičić.

Predsjednik Skupštine grada Zoran Talić naveo je da je usvojena Strategija razvoja grada u kojoj je jasno koncipiran razvoj grada u narednih 10 godina, dodajući da događaji ovog tipa mogu biti od pomoći u davanju smjernica budućeg razvoja grada.

“Ono što sigurno treba da uradimo u narednom periodu jeste donošenje urbanističkog plana, jer će taj dokument dalje oblikovati grad za narednih 20 do 25 godina. Učesnici ovog skupa mogu nam pomoći u smjernicama kako bi Banjaluka trebalo da izgleda u narednih četvrt vijeka”, rekao je Talić.

Član Organizacionog odbora ove manifestacije Sonja Rapajić kaže da je ovo peta manifestacija “Dani arhitekture”, te da je ove godine tema “O stanovanju”.

Ona je navela da je u okviru “Dana arhitekture” organizovan niz predavanja sa predavačima iz Norveške, Austrije, Grčke, Sjeverne Makedonije, Srbije, Slovenije, koji su kroz prezentacije dali niz odgvovora i modela o temi stanovanja.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!