Region

Sloveniji od prodaje zgrade SFRJ u Tokiju 2,1 milion evra

LJUBLJANA – Zgradu ambasade i rezidencije bivše Jugoslavije u Tokiju, države nasljednice prodale su za 15 miliona evra, javlja STA.

Agencija prenosi saopštenje slovenačkog ministarstva inostranih poslova da Sloveniji od ove prodaje pripada 14 odsto, odnosno 2,1 milion evra.

Loading...

Ministarstvo je saopštilo da je ta transakcija “veliki uspeh za države nasljednice”, i da je zgrada u Tokiju druga po redu rezidencija koju su uspjeli da prodaju u proteklih godinu dana, pošto je u maju 2018. godine rezidencijalni stan SFRJ na njujorškoj Park aveniji prodat za 12,1 milion dolara.

Nakon raspada bivše Jugoslavije, zgradu u Tokiju koristila je Srbija. Međutim, pošto je izgrađena 1965. godine, prije nego što su usvojena strožija pravila o zaštiti od zemljotresa, ona će biti srušena, navelo je ministarstvo u saopštenju.

Državama nasljednicama preostalo je da realizuju i prodaje koje su u procesu: zgrada u kojoj je trenutno smještena srpska misija pri UN u Njujorku i ambasade u Bernu i Bonu, prenosi slovenačka agencija.

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!