Magazin

Šta oblik brade govori o muškarcu?

Muškarci u posljednje vrijeme sve više pažnje pridaju svojoj bradi. Pitanje “Šta je muškarac bez brkova?”, tako je zamijenilo pitanje “Šta je muškarac bez brade?”.

Način na koji muškarac uređuje dlake na svom licu mnogo govori o njegovoj ličnosti, piše Playbuzz.com.

Loading...

Osim što predstavlja stil neke osobe, brada mnogo govori o svom vlasniku. Nošenje brade sve je popularnije, a tom su trendu podlegli i poznati muškarci poput Džordža Klunija i Rajana Goslinga.

1. Gusta brada

Muškarci koji imaju gustu bradu su školovani, mudri, samozatajni i tajanstveni. S druge strane su osjećajni i vrlo iskreni.

2. “Kozja” brada

Muškarci koji njeguju tzv. kozju bradu tradicionalni su, nostalgični i pristojni. Karakteriziraju ih oprez i racionalnost, a uz to su vrlo romantični i lojalni.

3. Trodnevna brada

Trodnevnu bradu nose otvoreni i dosjetljivi muškarci. Oni su vrlo harizmatični, imaju dobar smisao za humor i zaigrani su.

4. Zalisci

“Zulufi” označavaju duhovite, strastvene muškarce. Najčešće se bave glazbom. Muškarci sa zaliscima vrlo su energični i velikodušni, no vrlo su ljubomorni.

5. Brada koja prati viličnu kost

S obzirom na to da je ovakvu bradu teško održavati, nose ju muškarci koji su vrlo samosvjesni i željni pozornosti. Karakterišu ih visoka inteligencija i neodoljiv šarm.

6. Klasični brkovi

Klasične brkove nose inteligentni, muževni muškarci sa stilom. Oni su vatreni i puni samopouzdanja, no muškarci s ovakvim brkovima ujedno su vrlo egoistični i tašti.

7. Brkovi u obliku konjske potkove

Ovu vrstu brkova nose buntovnici slobodnog duha koje ne zamaraju društvene konvencije. Vrlo su otvoreni, brižni i zaštitnički nastrojeni.

8. Dugi, uvijeni brkovi

Muškarac koji ovako uređuje svoje lice vrlo je staromodan, ljubazan i kulturan. Uvijeni brkovi odlika su skromnih i maštovitih džentlmena.

9. Bradica ispod donje usne

Ženama najmanje omiljena, bradica ispod donje usne označava kreativnog, samouvjerenog muškarca na kojega se možete osloniti. No, karakteriše ih i opsesivnost.

10. Ovnovski rogovi

Ovaj viktorijanski stil brade njeguju zaljubljenici u prirodu. Muškarci s ovakvom bradom nesebični su zaštitnici puni saosjećanja. Često ju nose rokeri.

11. Svježe obrijana brada

Glatko lice nose organizirani muškarci skloni vodstvu. Muškarci koji se redovno briju i imaju glatko lice vrlo su razgovorljivi i društveni. Takođe se često radi o intelektualcima koji mnogo kontempliraju o životu.

(net.hr)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!