Region

Završena istraga protiv oca koji je djecu bacio sa balkona: Nije bio neuračunljiv

ZADAR – Otac koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće na Pagu nije bio neuračunljiv.

Zaključilo je to Državno tužilaštvo koje je završilo istragu protiv oca s Paga, kojeg čeka optužnica za četverostruki pokušaj teškog ubistva vlastite djece, javlja N1.

Loading...

“Istraga je zaključena i sada za nekoliko dana će uslijediti optužnica koja će biti podnesena Županijskom sudu u Zadru”, kazao je Duško Berović, portparol Županijskog državnog tužilaštva u Zadru.

Što je utvrdila istraga?

“Konzilij doktora, dakle kombinovanog vještačenja, psihologijskog-psihijatrijskog vještačenja, ustanovio je da ovaj počinitelj, dakle okrivljenik, u vrijeme počinjenja kaznenog djela nije bio neubrojiv”, kaže Berović.

Otac monstrum i dalje se nalazi u zatvorskoj bolnici. Zbog zdravstvenih problema uskoro bi trebao biti podvrgnut i operativnom zahvatu. Tokom cijelog trajanja postupka branio se šutnjom pa treba vidjeti hoće li s tom praksom nastaviti i na sudu.

Istražni zatvor ističe mu za 12 dana.

Ocu prijeti 50 godina zatvora

“Ako bude podignuta optužnica u tom slučaju državni odvjetnik ima pravo predlagati produljenje istražnog zatvora i o tome će odlučivati optužno vijeće Županijskog suda u Zadru po zaprimanju optužnice”, objasnio je portparol Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković.

Visković je pojasnio i kolike su kazne za četverostruki pokušaj ubojstva.

“Tu su propisane kazne zatvora do 40 godina zatvora, s tim što se u posebnim situacijama kad imamo stjecaj više tih kaznenih djela može izreći i kazna zatvora do 50 godina”, rekao je za N1 portparol Županijskog suda u Zadru .

Vezana vijest: Otac bacio četvoro djece s prvog sprata

Majka i otac koji je bacio djecu sa balkona već osuđivani

Izvor

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!