Društvo

Luka Karadžić za Insajder: Radovan će tražiti reviziju presude

Prvi predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić tražiće reviziju presude Mehanizma za međunarodne krivične sudove koji mu je izrekao kaznu doživotnog zatvora zbog navodne odgovornosti za zločine počinjene u građanskom ratu u BiH.
Luka i Radovan Karadžić (foto:insajder.in) -

To za Insajder otkriva Karadžićev brat Luka, ističući da bi o predstojećem zahtjevu za reviziju presude trebalo da se izjasni i Savjet bezbjednosti Ujedinjenih nacija, kao formalni osnivač Haškog tribunala.

– Radovan će sigurno tražiti reviziju presude jer ona nije donijeta na osnovu prava i dokaza. O tome bi trebalo da se raspravlja i na Savjetu bezbjednosti UN, koji je ustanovio Haški tribunal. Uostalom, sama činjenica da je presuda donesena preglasavanjem, te da su dvojica od pet sudija Mehanizma za međunarodne krivične sudove glasali protiv toga se Radovan osudi, pokazuje sav besmisao te presude. Španski sudija Hoze Rikardo de Prada o tome je napisao detaljno obrazloženje na 19 strana, gdje je naveo da je presuda donijeta na osnovu subjektivnog utiska i da nije podnesen nijedan čvrst dokaz da je Radovan kriv za zločine za koje je optužen – ističe Luka Karadžić.

On za Insajder otkriva i to da je sa svojim bratom razgovarao telefonom nedugo nakon izricanja drugostepene presude te da Radovan, kako kaže, nije izgubio optimizam.

– Pričali smo telefonom i osjetio sam da mu je krivo zbog nepravde koja mu je nanijeta. Međutim, Radovan i dalje vjeruje da će istina na kraju pobijediti. Zdravlje mu je, hvala Bogu, dobro tako da će nastaviti borbu za dokazivanje istine – kaže Luka Karadžić.

Izvor: insajder.in

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!