Politika

Kovačević: Saradnja sa NATO prihvatljiva, ali bez članstva

SNSD nema ništa protiv da postoji saradnja BiH sa NATO i da se dogovara na godišnjem nivou, ali da u bilo kojoj vrsti sporazuma o tome mora jasno biti naznačeno da to ne podrazumijeva MAP, niti put za članstvo u NATO, rekao je portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

“To je SNSD-ov prijedlog i način na koji je saradnja sa NATO prihvatljiva. Podrazumijeva da saradnja sa NATO bude na onom nivou na kojem trenutno sa NATO sarađuje Srbija i to je nešto sa čim nemamo problem”, rekao je Kovačević. 

Loading...

Kovačević kaže da, u tom smislu, SNSD ostaje privržen Rezoluciji o vojnoj neutralnosti koju je donijela Narodna skupština Republike Srpske.

“BiH već sarađuje sa NATO na nivou IPAP-a, s tim što taj sporazum ističe u decembru ove godine. Naš stav je poznat, mi nemamo ništa protiv saradnje sa NATO, ali smatramo da ta saradnja ne treba da ide u pravcu da mi postanemo član NATO”, rekao je Kovačević za N1 televiziju. 

Prema njegovim riječima, o tim pitanjima se dosad već govorilo, ali ne i o konkretnim rješenjima”. 

“Postojeća saradnja sa NATO-om može da bude produžena i dogovarana na godišnjem nivou, ali to ne može biti članstvo u NATO-u”, ponovio je Kovačević. 

On je naglasio da će o ovom pitanju vjerovatno biti govora na narednom sastanku lidera stranaka koje bi trebale činiti vlast na nivou BiH. 

“Ne mogu konkretno da govorim, vjerovatno bi u toku sljedeće sedmice trebao da bude novi sastanak Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika. Pretpostavljam da će se na tom sastanku vjerovatno razgovarati o ovoj temi”, rekao je Kovačević. 
 

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!