Sport

Rukometašice Hadžića: Šteta bi bilo da ne idemo u Evropu

Bilo bi šteta da s ovakvom ekipom nismo izborili nastup na evropskoj sceni, kaže prva “violina” rukometašica Hadžića Dido Group Almedina Imširović.

Iako im je do kraja sezone preostalo još da odigraju susrete plej-ofa za prvaka, rukometašice Hadžića su i prije toga ispunile sva očekivanja.

Zauzele su treće mjesto u regularnom dijelu Premijer lige, što im je omogućilo igranje u evropskim takmičenjima naredne sezone, a bile su i finalistkinje Kupa BiH, gdje su pružile žestok otpor neprikosnovenim Gruđankama.

Sjajnu sezonu iza sebe ima Almedina Imširović, koja već tri sezone brani boje kluba u kojem je brzo stekla status najboljeg strijelca.

“Odigrale smo sjajnu sezonu, a sve je to plod maksimalnog zalaganja i predanosti najprije na treninzima, a zatim i utakmicama. Niko ne krije zadovoljstvo, ja sam ponosna na djevojke. Zajedno smo od pripremnog perioda, od početka složne i kolegijalne, i to je sve doprinijelo ovom uspjehu”, kaže 22-godišnja rukometašica, koja igra na poziciji lijevog beka.

Almedina se rukometom počela baviti prije osam godina u ŽRK Ilidža, s kojom je kasnije još kao veoma mlada igrala evropske utakmice, a može se pohvaliti da je prošla i kadetsku i juniorsku reprezentaciju BiH. Kao i većina igračica, i ona jedva čeka da se spusti zavjesa na ovu sezonu.

“Mi smo ispunile cilj koji smo postavile na početku sezone. Predstoji nam još šest teških utakmica u doigravanju, u kojem učestvuju četiri najbolja tima. Nastojaćemo da i dalje pružamo dobre partije i to će biti poklon našoj publici i simpatizerima kluba. Navijači su nam postali osmi igrač, posebno na domaćem terenu, gdje dvorana bude ispunjena mnogobrojnim poklonicima rukometa”, ističe simpatična Imširovićeva, koja uporedo uspješno obavlja obaveze na Fakultetu za sport i tjelesni odgoj u Sarajevu.

Poručila je da će tek na kraju sezone odlučiti hoće li i naredne sezone nositi dres “igmanskih lisica” ili će nakon tri sezone promijeniti sredinu. Bez obzira gdje igrala, ambiciozna Almedina i dalje samo ima želju da pruža dobre igre i rešeta protivničke mreže.

“Uvijek se rado sjetim početka, prvih koraka i prvih utakmica. Podsjeti me na dječji san i još mi daje motivaciju i želju da idem dalje”, zaključila je naša sagovornica.

U prvom kolu doigravanja koje počinje u subotu, a u kojem ne može doći do velikih promjena na tabeli, ekipa Hadžića će odmjeriti snage protiv Krivaje, dok drugi par čine Izviđač i Grude.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!