Društvo

Plan Britanaca: Danas na redu Dodik, sutra Vučić prenosi RTRS (VIDEO)

Manje od dva mjeseca do izbora, sve su glasnije spekulacije o stranim pritiscima na izborni proces u BiH. Prema pisanjima pojedinih portala, ali i izjavama bezbjednjaka iz Srbije, američki i britanski interesi usmjereni su ka smanjenju ruskog uticaja, i rušenju šansi za pobjedu na izborima, kandidatima aktuelne vlasti.

Americi je stalo do mira i stabilnosti na Balkanu, ali ne i Britancima, koji žele da u BiH spriječe uticaj Rusije i pobjedu Milorada Dodika na izborima za srpskog člana Predsjedništva.

Loading...

Ovo je, u intervjuu za Sputnik, izjavio dekan novosadskog Fakulteta bezbjednosti Miroslav Bjegović. Bjegović napominje i da je početkom maja u Sarajevu formiran logističko-operativni centar, kakav na jesen planiraju i u Podgorici.

“Njihov glavni cilj tu, jeste da uruše Milorada Dodika. Nažalost, tako je i kod nas. Prema mojim razmišljanjima i informacijama, isti centar će biti formiran u Podgorici. Isto tako, to je jedna vrsta hajke kako bi se destabilizovao region, a hajka će biti usmjerena i na našeg predsjednika Aleksandra Vučića”, naglašava Bjegović.

Da su strani pritisci na izborni proces u toku, uz Bjegovića, tvrdi i portal Infosrpska. Kako pišu, s obzirom na to da sve ankete u Srpskoj idu u korist Milorada Dodika i Željke Cvijanović, te koalicije SNSD-DNS-SP, u javni prostor uključila se koalicija “Pod lupom”, koja, tvrde po zadatku Soroševih mentora, pokušava da unese sumnju u regularnost izbora.

U tekstu se ocjenjuje da je zanimljivo da se novac poreskih obveznika SAD troši na osnovu odluka bivših američkih vlasti i da on i sada ide ka sličnim organizacijama za koje su budžete pravile Demokrate, i to, kako tvrde, Trampovi najvatreniji protivnici.

Takođe, Infosrpska.ba naglašava i da je prilikom nedavne posjete SAD predsjednica Vlade Srpske u nekoliko susreta i sama lično upozorena na ovakve organizacije koje finansira USAID.

Infosrpska postavlja pitanje – nije li pokušaj uvođenja vanrednog stanja u izborni ciklus osveta Miloradu Dodiku zato što je jedini iz ovog dijela Evrope, uz mađarskog predsjednika Viktora Orbana, otvoreno u kampanji podržao Trampa i pozvao Srbe u SAD da glasaju za njega?!

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!