Društvo

Carinski terminal u Gradišci pred useljenjem

Pri kraju su pripreme za useljenje u novosagrađeni carinski terminal Gradiška, potvrđeno je “Nezavisnim” iz Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH.

“Preseljenje će biti organizovano nedjeljom, kada je neradni dan. Prebaciće se dio opreme koja je nova, a nalazi se u sadašnjoj ispostavi. Datum preseljenja još nije određen, ali je sve u vezi s time pri kraju”, rekao je sagovornik “Nezavisnih”.

Loading...

UIO BiH planira preseliti carinsku ispostavu i tako olakšati funkcionisanje dijela grada u kojem se sad nalazi carinska ispostava i gdje su konstantno blokade ulica zbog velikog broja kamiona koji ne mogu da stanu u postojeći terminal, već se parkiraju u okolnim ulicama.

“Preseljenjem na novu lokaciju svi kamioni će se od dolaska u carinski terminal do završetka postupka carinjenja nalaziti na novoj lokaciji izvan grada”, rekao je ranije Ratko Kovačević, načelnik Odjeljenja za komunikacije UIO BiH.

Naravno, potpuna funkcija novog graničnog prelaza u Gradišci biće moguća tek nakon izgradnje novog mosta na rijeci Savi.

Novoizgrađeni moderni carinski terminal u Gradišci, podsjetimo, građen je po evropskim normama. Izgradnja objekta trajala je 19 mjeseci, a bilo je angažovano 50 radnika, gdje spadaju građevinci visokogradnje i niskogradnje, metalci, zanatlije, mašinci, električari i vodoinstalateri.

Granični prelaz sadrži centralni objekat, carinsku kontrolu, objekte za kontrolu putnika i vozila, fitosanitarnu kontrolu, tehnički pregled vozila, veterinarsku inspekciju, kontrolne kabine, restoran, špediterske blokove, sanitarne objekte, saobraćajnu infrastrukturu, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!